Make your own free website on Tripod.com

CEBADILLA BAJA - CASA RURAL

ECOLOGISCHE VAKANTIEWONING

HOME PAGE
NEDERLANDSE VERSIE
GEZONDHEIDS- EN VERWENPROGRAMMA
ONS PROJECT
VERSION ESPAŅOL
PROGRAMA DE SALUD
NUESTRO PROYECTO
ENGLISH VERSION
HEALTH PROGRAM
DEUTSCHE VERSION
GESUNDHEITS PROGRAMM
FOTOS
LINKS - ENLACES

ONTSPANNEN IN SPAANS NATUURPARK

CASA DE LA CEBADILLA BAJA

 

Voor weldoende rust, absolute stilte, retraite, bergwandelingen, vogelstudie en veel meer, kan je terecht bij ons in Spanje’s grootste natuurpark (Sierras van Cazorla, Segura en Las Villas, meer dan 2100 km2) .

Dit is tevens een Europees vogelrichtlijngebied (nesten van vale gier op 100m) en een UNESCO Ecosfeer zone.

 

o       Wij bieden zuivere berglucht, eigen bronwater, verbluffende sterrenhemel en een prachtige bosrijke omgeving in de bergen (middengebergte 1300-2100 meter) met magnifieke valleien. In de lente kan je tevens genieten van de talrijke prachtige watervallen.

o       Verblijf is mogelijk in kamer of in tent (zelf mee te brengen, 1 kleine 3pers. slaaptent ter beschikking); de kamers zijn eenvoudig, in de cortijo (Andalusische boerenwoning)-stijl

o       Wij zorgen voor gevarieerde, natuurlijke vegetarische maaltijden, steeds in volpension (wegens de afgelegen locatie zijn er nauwelijks andere eetgelegenheden in de buurt); ook makrobiotische maaltijden indien gewenst.  De maaltijden worden gemeenschappelijk (samen met de uitbaters) genuttigd.

o       Individuele begeleiding is mogelijk op vraag, onder andere: shiatsumassages, yoga, meditatie, gembercompressen, macrobiotische koken, ecologisch wonen en leven en zelf-voorziening.

o       Er is uitgebreiden mogelijkheid tot het maken van kleine en grotere bergwandelingen. Begeleide wandeltochten behoren eveneens tot de mogelijkheid.

o       Zie verder/klik hier voor ons GEZONDHEIDS- en VERWEN-programma

o       Klik hier voor meer over onszelf, onze normen en waarden, en ons ZELF-VOORZIENINGS projectje

 

PRIJZEN:

o       Kamer (inclusief gebruik badkamer): 25 euro ( max. 3 pers.)/nacht; 30 euro indien 4 pers.

o       kleine slaapkamer (3,5x2,5) (bereikbaar via trapladder): 18 Euro (max. 2 personen)/nacht

o       Totale capaciteit: 9 personen (1 kamer 4p; 1 kamer 3p; 1 kamer 2p).

o       Tent: 8 euro per nacht ( + 3 euro voor gebruik badkamer)

o       Eten: 20 euro per persoon per dag (volpension, snacks & drank inbegrepen)

Kind (-12 j): 10 euro

o       Individuele begeleiding (optie): +10 euro per persoon per dag

 

REISINFO:

Zie aparte pagina met uitgebreide reisinfo op onze website. Hier volgt een kort overzicht van mogelijkheiden:

§          Vliegtuig: Vlieg op Madrid of op Malaga  Neem vroege heenvlucht en late terugvlucht, om het hele traject in 1 dag te kunnen doen.  Je kan een auto huren (250 km/4uur rijden) OF: 

Madrid: trein: vanaf  treinstation ATOCHA  trein naar LINARES-BAEZA.  Wij halen jullie op in LINARES-BAEZA (25 euro voor benzine).  De hele reis van deur tot deur duurt  ca 12 uur.  Bus naar Ubeda of Villacarrillo is ook mogelijk ipv trein (Estacion SUR de autobuses in Madrid).

Malaga:om 18h30 bus naar Villacarrillo nemen in busstation Malaga-stad; In Villacarrillo in lokale hotel overnachten (30-35 euro) waar we jullie de volgende ochtend ophalen (10 Euro benzine)

§          Bus: Eurolines Bus (Antwerpen, Brussel) tot BAILEN.  Ca. 215 euro heen/terug, reis duurt ca. 26 uur. Wij kunnen jullie daar ophalen.

§          Auto:  beste en goedkoopste traject loopt via Bordeaux – Burgos – Madrid.  Vanaf Madrid neem je de NIV (N4) CORDOBA.  Dan afrit km 292.  Neem de N322 richting UBEDA en ALBACETE.  32 km voorbij UBEDA ga je in Villacarrillo rechtsaf, volg bordjes ‘MOGON’.  In Mogon, volg de bruine toeristische borden ‘Sierra Las Villas’. Je gaat 2 maal links en dan rechts (bruine bord ‘Sierra Las Villas’): daar begint de lange weg de bergen (sierra) in.. Hou de kilometerpalen in het oog!  Rond km. 20 passeer je een klein stuwmeer (Aguascebas).  Omstreeks km. 22 is de plaats van afspraak (bel of SMS ons enkele uurtjes vooraf indien mogelijk) aan schoolgebouw ‘C.P. La Fresnedilla’: een wit gebouw met verdieping en een pleintje ervoor.

 

 

 

Tips/inlichtingen:

o       Wij wonen vrij afgelegen; houd er rekening mee dat je >30’ dient te wandelen (bergpaadje) naar onze herberg.

o       Bagage wordt met ezel of paard vervoerd.  Die hoef je dus niet de hele wandeling te dragen.  (op vraag is er ook de mogelijkheid om, met de terreinwagen, tot bij het huis te geraken).

o       Wij wonen in een beschermd natuurgebied en proberen dit te doen met minimale impact op de omgeving; breng liefst enkel producten mee die het ecologische evenwicht niet verstoren (bio-afbreekbare shampo, geen spuitbussen, geen wegwerpartikelen,...).

 

Contact en informatie:

o        POST:     Leo en Ria Ghysels-Apers

            Casa Cebadilla Baja

            LISTA de CORREOS

            E-23310 MOGON (JAEN)

            SPANJE

o        E-mail: leo.Ghysels@advalvas.be

o        Internet: leo-espana.tripod.com

o        Tel:            (0034) 637.983.114 (SMS of Voice Mail)

Wil je telefonisch met ons spreken, stuur dan SMS of voice mail met dag en tijdstip dat je ons gaat bellen (best halve dag vooraf).  Wij zorgen dat we dan bereikbaar zijn op het afgesproken uur.


LIEFDE - VREDE - HARMONIE