Make your own free website on Tripod.com

ONTSPANNEN IN SPAANS NATUURPARK

CASA DE LA CEBADILLA BAJA

 

Voor weldoende rust, absolute stilte, retraite, spectaculaire bergwandelingen, vogelstudie en veel meer kan je terecht bij ons in Spanje’s grootste natuurpark: Sierras van Cazorla, Segura en Las Villas; meer dan 2100 km2.  Dit is tevens een Europees vogelrichtlijngebied en een UNESCO Ecosfeer zone.

 

 

 

 

-- ECOLOGISCHE VAKANTIES --

 

WAT en WAAR?:

o       Onze woning bevindt zich in het Zuid-Oosten van Spanje, in het Andalusische binnenland – in het natuurpark zelf.

o       Wij bieden je zuivere berglucht, eigen bronwater, verbluffende sterrenhemels en een prachtige bosrijke omgeving in de bergen (middengebergte 1300-2100 meter) met magnifieke valleien. Vooral in de lente kan je ook genieten van de vele mooie watervallen.

o       Verblijf is mogelijk in kamer of in tent (zelf mee te brengen, 1 kleine 2pers. slaaptent ter beschikking); de kamers zijn eenvoudig, in de Andalusische cortijo (boerenwoning)-stijl

o       Wij zorgen voor gevarieerde, natuurlijke vegetarische maaltijden, half- of volpension (wegens de afgelegen locatie zijn er nauwelijks andere eetgelegenheden in de buurt); ook macrobiotische maaltijden indien gewenst. De maaltijden worden gemeenschappelijk (samen met de eigenaars) genuttigd.

o       Individuele begeleiding is mogelijke: shiatsu-massages, yoga, meditatie, Chi Kung, gembercompressen, macrobiotische koken, ecologie en zelf-voorziening.

o       Er is uitgebreide mogelijkheid tot het maken van korte of lange (ook meerdaagse) bergwandelingen, desgewenst met gids.

o       Ornitologen vinden hier ook erg hun zin; zeker wat betreft roofvogels; arenden, valken, gieren, etc. kunnen vanuit je luie stoel geobserveerd worden. Nesten van vale gier op 100 meter!

o       Wat de FLORA betreft is dit park de 2de belangrijkste concentratie in west Europa qua diversiteit (>2500 soorten).  Een paradijs voor natuurliefhebbers.

o       In de omgeving vind je Ubeda en Baeza, 2 steden die sinds enkele jaren als Werelderfgoed door UNESCO erkend zijn voor hun architectonische (romaans en renaissance) rijkdom.

 

 

 

 

 

PRIJZEN:

 

 

--- GEZONDE VAKANTIES ---

REISINFO:

Zie aparte pagina met uitgebreide reisinfo op onze website. Hier volgt een kort overzicht van mogelijkheiden:

§          Vliegtuig: Vlieg op Madrid of op Malaga  Neem vroege heenvlucht en late terugvlucht, om het hele traject in 1 dag te kunnen doen.  Je kan een auto huren (350 km/4 a 5 uur rijden) OF: 

Madrid: trein: vanaf  treinstation CHAMARTIN  trein naar LINARES-BAEZA.  Wij halen jullie op in LINARES-BAEZA (30 euro voor benzine).  De hele reis van deur tot deur duurt  12 à 14 uur.  Bus naar Ubeda of Villacarrillo is ook mogelij ipv trein (Estacion MENDEZ-ALVARO, ESTACION SUR de autobuses in Madrid).

Malaga:om 18h30 bus naar Villacarrillo nemen in busstation Malaga-stad; In Villacarrillo in lokale hotel overnachten (35 euro) waar we jullie de volgende ochtend ophalen (10 Euro benzine)

§          Bus: Eurolines Bus (Antwerpen, Brussel) tot BAILEN.  Ca. 215 euro heen/terug, reis duurt ca. 26 uur. Wij kunnen jullie daar ophalen (40 Euro ).

§          Auto:  beste en goedkoopste traject loopt via Bordeaux – Burgos – Madrid.  Vanaf Madrid neem je de A4 CORDOBA. In LA CAROLINA afrit, neem A301 richting UBEDA.  In UBEDA neem de N322 richting ALBACETE.  32 km voorbij UBEDA ga je in Villacarrillo rechtsaf bij  afrit ‘CAZORLA/SANTO TOME A6204’. Volg deze bordjes  In Mogon, volg de bruine borden ‘Sierra Las Villas’ .  Bij bruine bord ‘Sierra Las Villas’ gaat u rechts: daar begint de lange weg de bergen (sierra) in.. Hou de kilometerpalen in het oog!  Rond km. 20 passeer je een klein stuwmeer (Aguascebas).  Omstreeks km. 22 is de plaats van afspraak (bel of SMS ons enkele uurtjes vooraf indien mogelijk) aan schoolgebouw ‘C.P. La Fresnedilla’: een wit gebouw met verdieping en een pleintje ervoor.

Coordinaten: N38°04’50”;W02°56’60”.

 

--- ECOLOGISCHE VAKANTIES ---

Tips/inlichtingen:

o         Wij wonen vrij afgelegen; houd er rekening mee dat je >30’ dient te wandelen (bergpaadje) naar ons pension.  Bagage pak je best in grote rugzak of schoudertas

o         Bagage wordt met ezel of paard vervoerd. Op vraag is er ook de mogelijkheid om met de terreinwagen tot bij het huis te geraken.

o       Wij wonen in een beschermd natuurgebied en proberen dit te doen met minimale impact op de omgeving; breng liefst enkel producten mee die het ecologische evenwicht niet verstoren (bio-afbreekbare shampo, geen spuitbussen, geen wegwerpartikelen,...).

 

 

Contact en informatie:

o         POST:     Leo en Ria Ghysels-Apers

            Casa Cebadilla Baja

            LISTA de CORREOS

            E-23310 MOGON (JAEN)

            SPANJE

Tel: (0034) 637.983.114

o         E-mail: leo_ghysels@hotmail.com

o         Web: http://leo-espana.tripod.com foto’s en meer informatie

 

 

GEZOND  VERWEN-PROGRAMMA

Doel:  deze periode besteed je extra aandacht aan je gezondheid, op lichamelijk, geestelijk en spiritueel vlak, met onze hulp en begeleiding,.  We maken hierbij gebruik van shiatsu,  gebalanceerde en zuivere voeding, ondersteunende medicinale bereidingen, meditatie, yoga en chi kung.  Dit alles in een inspirerende natuur die een weldadige rustgevende energie uitstraalt.

Hoe gaan we te werk?  Het programma wordt in samenspraak en afhankelijk van noden en wensen opgesteld.  Een typische dag zou er bijvoorbeeld zo kunnen uitzien:

VOEDING: heeft een sterke ondersteunende werking in dit programma.  We trachten de maaltijden zoveel mogelijk aan te passen aan het seizoen, streek en vooral aan u en uw huidige conditie.  Hierbij gaan we vooral uit van de principes van de macrobiotiek.  Onze maaltijden zijn gevarieerd en weldoend voor het oog, voor de smaak en voor je lichaam.

Wat kost dit?  25 euro per persoon per dag extra

 

--- GEZONDE VAKANTIES ---